Jak wstawić zdjęcie w mailu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

To w Wa-wie macie 3 Puławskie i 2 Al.Wilanowskie?.Nie dziwię się,że cięzko się jeździ.
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy mam taki problem. Chciałbym wysłać kartki świąteczne za pośrednictwem poczty elektronicznej. Mam gotowy plik który wisi na moim serwerze. Jednak chciałbym aby kartka była dołączona do maila w ten sposób aby nie był widoczny załącznik. (Wstawienie papeteri nie rozwiązuje problemu ponieważ wtedy grafika nie jest wyświetlana w przegladarce np. podczas sprawdzania poczty na o2.) Czy ktoś zna sposób na rozsyłanie zdjęć tak aby wiadomość nie została oznaczona załącznikiem ?
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

wszystko zalezy z czego korzystasz przy wysyłaniu. JA np. korzystam z gmaila i obsługuje pocztę z poziomu neta i rzeczywiście z tym jest problem.
      Ale jeśli masz outlook'a to wchodzi w okienko "nowa wiadomość" i tam wybierasz z górnego paska "wstawianie" i później "wstaw obraz" - generalnie jak w word'zie.
      Wtedy wiadomo wybierasz scieżkę dostepu do pliku obrazka na dysku u siebie.
      Gdy wyslesz do kogoś takiego maila to nie będzie miał żadnego załącznika tylko będzie widział wstawiony obrazek/zdjęcie jako tekst maila. Chyba o to ci chodziło o ile dobrze rozumiem.

Oczywiście nawet gdy odbiorca nie korzysta z outlooka tylko z przeglądarki internetowej to widzi to tak jak chcesz - przynajmniej ja na gmailu widzę.

Komentarz

• macluke
        Elegance
        • 2010
        • 875

Zamieszczone przez Yarwa
        wszystko zalezy z czego korzystasz przy wysyłaniu. JA np. korzystam z gmaila i obsługuje pocztę z poziomu neta i rzeczywiście z tym jest problem.
        możesz włączyć funkcję dostępną w GMAIL Labs: Inserting images.
        Opis:
        Allows you to insert images into a message body.
        You can upload and insert image files in your computer, or insert images by URLs.
        This lab will not work if you have offline enabled..
        (Nie wiem dlaczego, ale wycina mi słowo Y-O-U)

Komentarz

Pracuję...